Submission


Sau cum sa cazi in dizgratie cu zambetul pe buze, stand cuminte la locul tau. Avem cu totii pretentia libertatii, da domnule, suntem democrati, suntem independeti si traim asa cum vrem. Fals. Ridicol de fals, caci cel mai grav e atunci cand te minti pe tine.

Sa o luam de la un capat.

First base. Primele lucruri care ne subjuga? Instinctele noastre. Care se transforma intr-un ritm ametitor in „dirty little secrets”… Totul incepe inocent: ti-e pofta de ceva dulce, deci te duci sa cumperi o ciocolata. Iti schimbi deci planurile pentru ca ai nevoie de ceva. Esti cu prietena pe strada si observi o alta fata frumoasa: intorci capul pentru ca trebuie sa vezi. Nu ti se pare nimic rau in asta.

Si apoi lucrurile evolueaza… Cum ar fi ca ai o relatie extraconjugala pentru ca nu poti rezista tentatiei. Sau ca te intinzi mai mult decat te tine salariul pentru ca nu te poti abtine sa nu cumperi anumite lucruri. Sunt lucruri care par mai presus de noi, in lupta cu noi insine. Pentru ca noi suntem cei mai mari dusmani ai nostri.

Second base? Societatea. Nu iesi pe strada dezbracat, nu pentru ca nu ar fi confortabil, ci pentru a evita socul celorlalti. Dar daca restrictiile ar consta numai intr-atat… Dar strangi dinti si nu comentezi cand seful te injura degeaba vineri dupa-masa, ca unic vinovat ca l-a lasat amanta, sau cand iubita iti face o scena de gelozie in fata prietenilor. Vorbesti frumos cu profesorii de la facultate, nu pentru ca ai aprecia ceea ce spun, ci pentru ca de bunavointa lor depinde daca prinzi bursa semestrul asta.

Are you really telling me you’re free in all this?

Third base? Teoria conspiratiei. Intreaga planeta e controlata de oameni extraordinar de bogati si influenti care decid de fapt soarta planetei. Want a simple proof? http://www.america.gov/st/webchat-english/2009/May/20060828133846esnamfuaK0.2676355.html

My point is? Be yourself, is the only freedom you’ve got. The rest is submission.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: