Prima pagină > Tot ce ai nevoie sa stii > Pe scurt, despre FarmVille

Pe scurt, despre FarmVille


Pentru cine nu a aflat inca(adica nu are cel putin un prieten obsedat de asa ceva) FarmVille este cel mai popular joc de pe Facebook. Cu cat urbanul cucereste spatiul planetei, cu atat mai multi prieteni de-ai tai se vor incapatana sa cultive flori, sa ingrijeasca animale si sa recolteze. In spatiul virtual, desigur.

Pentru ca,nu-i asa, bunicii nostri munceau din greu pe camp. Noi avem tastatura.

Cu un numar de utilizatori mai mare decat 1% din populatia planetei, FarmVille a devenit un fenoment social. Ce face jocul atat de popular e ideea de ajutor reciproc. Ai nevoie de ingrasamant pentru recolte? Ceri de la prieteni. Ti-ai dori un cadou anume? Ceri de la prieteni. O data ce ai dat sign in in FarmVille, descoperi cu o oarecare stupoare ca toti ceilalti sunt deja acolo.

Jocul te imbata cu recompense.  Esti recompensat daca ii ajuti pe ceilalti, daca ai destule animale, daca te incurci cu destui copaci exotici, daca primesti destule cadouri…  Basiclly anything. Regula lor pare sa fie:”you just play, we give you what you need.”  Un fel de customer care, daca ma intrebati pe mine.

In FarmVille este intotdeauna ceva de facut. La un anumit interval de timp, trebuie sa recoltezi, sa colectezi blana de la animale sau sa culegi fructele din copac. Cand totul e in ordine la tine in curte, faci vizite pe la ceilalti.  Cand aduni destui bani iti construiesti un sat intreg in aria ta de pamant. Daca esti narcisist iti faci si poze cu taramul tau, la care ai muncit din greu. Esti stapanul propriei tale lumi.

Din afara, pare plictisitor. Din interior e o traditie. Insa, in ciuda numarului imens de fani si cu toata fascinatia din jurul jocului Wikipedia spune in felul urmator:” Farmville is still classed by Zynga(compania creatoare) as being in Beta testing stage, with „all of the players … currently considered Testers.” They state that, „Things will go wrong. Bugs will occur.”

Precauti oameni.

Din perspectiva unui jucator mult mai pasionat de viata reala? Jocul te entuziasmeaza in primele zile, dar te plictiseste dupa vreo doua saptamani.

Mai revin cu experimente de genul.

Reclame
 1. aprilie 8, 2010 la 11:50 pm

  o pierdere totala de timp acest joc.

 2. aprilie 9, 2010 la 8:36 am

  Ia sa te uiti la South.Park.S14E04.You.Have.0.Friends. Facebook&farmville related. 🙂

 3. aprilie 9, 2010 la 2:44 pm

  Ok…didn’t know you were this deep into the nerdy world of FarmVille. I believe you could start picking your guys on the „FarmVille or nothing” criterion. Doamne, nu pot sa cred. :))) You better be careful in your farm, honey…You never know when a wolf will attack your sheep… :))
  @Simi- buna faza cu „You have 0 friends”:))

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: