Ce ar zice parintii nostri daca ar sti?


E dureros sa vad de cand n-am mai scris aici. Better make it good then.

Ce ar zice parintii nostri daca ar sti?

Ca nu, mirosul ala de tutun nu e numai din club ci si din cauza faptului ca am strans intre doua degete o tigara imprumutata de la un prieten. Si  ca nu, nu raspundem la telefon inainte de 12 ziua, pentru ca petrecerea de aseara s-a intins prea mult.

Ca banii aia nu sunt pentru cartile de la facultate, ci pentru o noua pereche de pantofi. Si ca nu, nu mergem la toate cursurile pentru ca nu ne putem trezi dupa o noapte de petrecere.

Ce ar zice parintii nostri daca ar afla cat de rebeli suntem de fapt atunci cand nu suntem acasa sa le zambim frumos inainte sa incuiem usa in urma noastra? Ce ar spune daca ar sti ca la ora la care ei dorm, noi incercam sa ne gasim drumul prin oras. Ca radem fara nerusinare in parcari cu beri in mana. Ca avem prieteni noi si nu ne e teama sa le marturisim pacatele intre doua rasete. Ca noi chemam taxiul intotdeauna prea tarziu si ne cheltuim banii prea devreme.

Ce ar zice parintii nostri daca ar sti de nerusinarea cu care iubim? Daca ar afla ca ne pierdem mintile dupa ora zece si ca nu ne straduim sa ni le recuperam. Cum s-ar uita la noi daca ne-ar vedea dansand pe mese in hohote de ras? Ce ar crede daca ne-ar vedea facand in 2 minute, din strainii de la bar, prieteni? Si dupa, pereche.

Ce ar crede parintii nostri daca ne-ar vedea invatand pentru examene cu o noapte inainte. Adormind pe holuri apoi, sau pe spatele celorlalti si dimineata cersind cafea si inca 5 minute in cearsaf. Ce ar zice daca ar sti ca iubim pe fuga si mai intotdeauna pe cine nu trebuie? Ca ne frangem inimile si ne inaltam visurile. Si ca orice s-ar intampla suntem in stare s-o luam de la capat.

Cum ar reactiona parintii nostri la increderea nelimitata pe care o punem in ceilalti? Ce ne-ar spune daca ne-ar vedea lasand lucrurile de pe o zi pe alta? Ce ar crede despre locurile in care mergem, oamenii pe care-i intalnim si cei pe care-i sarutam?

Probabil ca si-ar aminti ca au fost si ei ca noi. Sau poate n-ar vrea sa stie.

JLN

Free your mind. You know you want to.

Reclame
 1. simi
  aprilie 27, 2010 la 7:07 am

  Exact. Esti tanar, distreaza-te cat inca mai ai ocazia.

 2. octombrie 2, 2010 la 4:06 pm

  Genial! I love it!:*

 3. octombrie 2, 2010 la 4:30 pm

  Ar zice că și ei au fost la fel sau poate și mai și. Tu ai vrea să știi ce și cu cine și cum au făcut ei?

  Cred că în acest „n-ar vrea să știe” e o problemă nasoală. Ceea ce nu cunoști, nu poți îndrepta. Dacă nu le spui, cum te vor putea ajuta din experiența bună/rea pe care o au? Și dacă nu vor să știe, au dreptul să pretindă că le pasă?

  • octombrie 2, 2010 la 4:37 pm

   Nu toti au facut la fel. Si nu vor sa stie pentru ca habar n-au cum sa descurce cu noi si pentru ca s-ar rusina de ceea ce facem. Nu toti parintii sunt asa deschisi pe cat am vrea noi sa credem.

   Multumesc frumos de comentariu.:)

   • octombrie 2, 2010 la 7:18 pm

    Așa-i că nu-s deschiși și sunt speriați. De asta am zis că e problemă nasoală. Ești copilul lor, sunt dintre puținii care-ți pot da sfaturi bazate pe experiență. Iar eu zic că au trecut prin multe, pe care nu le discută cu copiii. Unii nu se prea astâmpără nici când au copii mari 🙂

   • octombrie 2, 2010 la 7:50 pm

    Da, dar gandeste-te la majoritatea care au fost crescuti in pur spirit comunist. Au trecut ei prin multe, dar n-au avut libertatea sa treaca chiar prin toate prin cate ar fi vrut. Sau poate n-au avut curajul.:)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: