Prima pagină > Student pana in maduva oaselor > Studentul si banii(pe care nu-i are). Tu cum te descurci?

Studentul si banii(pe care nu-i are). Tu cum te descurci?


Sa v-aud:

Cine e student si se chinuie cu facturile in fiecare luna?

Cine e student si face voluntariat cu pasiune, in speranta unui job luminos si a unui viitor si mai luminos?

Cine are un job part-time si adoarme cu capul pe banca  la cursuri?

Sa ridice mana!

Studentul roman n-a dispus niciodata de prea multe resurse financiare. De faptul ca a trebuit sa rupa de gura ca sa puna bani de bere stie lumea, dar de cate trebuie sa faca ca sa-si implineasca visele, sau pur si simplu sa supravietuiasca de asta nu se vorbeste prea clar…

Da, toata lumea stie de cat de rau o duc studentii romani. De cati se lasa de facultate din cauza ca nu-i mai pot intretine parintii. De cum o sa se duca lumea asta de rapa ca nu se mai investeste in invatamant.

Si da, mai nimeni in afara de student nu intelege ce inseamna sai ai nevoie de bani. Pentru cartile si cursurile pe care le tragi la xerox mai des decat apuci sa le citesti, pentru iesitul saptamanal cu prietenii la suc, pentru hainele de club si invitatiile la conferintele de dezvoltare personala… Pentru calatoriile din vacante si platitul chiriei. Pentru cafeaua de dimineata fara de care nu se poate trai. Little things. Essential things.

Dar astazi nu ne plangem. Azi vorbim de studentii care se descurca.

Daca are o calitate definitorie studentul roman aceea e inventivitatea. Cu putin stors de creieri se descurca in orice situatie. Ce metode de facut bani au aflat studentii romani?

  • Completarea de chestionare. De obicei pentru hypermarketurile arhicunoscute(Kaufland, Carrefour etc.). Ti se cer cam patru ore pe zi, e serviciu sezonier si se fac cam cate 200-300 RON.
  • Impartirea de fluturasi. Nu mai este ce era odata, dar inca merge.
  • Promotii. In aceleasi hypermarketuri mentionate mai sus. Sunt de obicei acele domnisoare dragute pozitionate strategic in fata rafturilor cu produse indispensabile. Inca ma surprinde cata rabdare si bunavointa au dupa ce fac fata la atatia clienti „deranjati”.
  • Job-urile la McDonald’s si KFC. Te solicita ceva mai mult timp, dar daca esti inzestrat cu rabdare iti scoti un salar frumos.
  • Serviciile in camin: de la masaj anticelulitic la calcat camasi am auzit de toate. Depinde de tine ce stii sa faci mai bine si cat timp liber ai. (Atentia insa: toate merg „pe sub mana” nefiind privite cu ochi prea buni de politia de proximitate)
  • Chelner, vanzator, etc. The basics.

Intotdeauna se gaseste o solutie. Tu cum te descurci?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: