10 carti care-ti schimba viata in bine


1. Codul bunelor maniere – absolut indispensabila pentru oricine vrea „sa ajunga undeva”. Tupeul e bun in anumite situatii, dar daca  nu stii sa te comporti sansele de reusita sunt minime. In orice societate exista un set de reguli nescrise, toate incluse intr-o astfel de carte asa ca, pentru bunastarea ta, te invit s-o citesti cu atentie.

2. Ghid de cultura generala – la fel ca si in cazul de mai sus un minim de informatii este vital. S-ar putea sa fie admisibil sa spui ca Mexicul e capitala Spaniei, dar numai la „Te pui cu blondele?”. In lumea reala informatia inseamna putere si un mijloc de a ajunge la scopul propus.

3. Biblia – pentru ca ai nevoie sa stii in ce crezi ( pentru cei studiosi recomand si Coranul)

4.Popa Tanda de Ioan Slavici – nuvela remarcabila pentru ca e extraordinar de simplu de citit si te invata cu varf si indesat ce inseamna initiativa si puterea exemplului personal.

5. O carte de bucate– pentru ca orice emotie trece prin stomac si pentru ca a sti sa gatesti bine nu mai reprezinta o datorie a femeii maritate, ci o calitate a omului complet.

6. Mizerabilii de Victor Hugo – pentru ca niciodata nu stii la ce sa te astepti de la viata si pentru ca portretizeaza societatea cu toate calitatile si defectele ei.

7. O carte de poezii – fie ca citesti fabule, poezii romantice sau versuri Bacoveniene, o poezie te ajuta sa intelegi cum arta poate dezvalui frumusetea chiar si in cele mai mari dureri ale fiintei umane.

8.Don Juan de Marco sau oricare alta carte de seductie. Pentru ca sexualitatea face parte din cotidianul nostru, fie ca vorbim de Sandra Brown sau Coehlo si pentru ca e alternativa eleganta la cartile erotice pe care le citeam cu totii pe sub patura in adolescenta. (yes, I know you did)

9. O carte de dezvoltare personala – pentru ca mai niciodata nu gasesti toate raspunsurile pe cont propriu iar mentorii se gasesc greu. Fie ca vorbim de volume motivationale, NLP, sau carti de self-discovery, toate te deschid spre lume. Lume pe care, in momentele tale de inspiratie, ” vrei s-o stapanesti.

10.  1001 de nopti – pentru fantezia de care toti avem nevoie si pentru basmele care nu se demodeaza indiferent de epoca sau varsta.

Tu ce carti vezi ca esentiale pentru tine?

Reclame
 1. octombrie 2, 2010 la 3:46 pm

  De pe lista asta (foarte utilă, de altfel) am cam citit, în mare parte, cărţile cu pricina. Singura după care încă mai alerg e Don Juan de Marco. 😀 Şi abia aştept s-o citesc… 🙂

 2. octombrie 2, 2010 la 7:18 pm

  Poate facem rost de ea la Schimb de Carti? :>

 3. octombrie 8, 2010 la 2:06 pm

  Lista ta plus
  „Patul lui Procust” de Camil Petrescu, pentru imaginea unei femei complete.
  „Jane Eyre” de Charlotte Bronte. Jane este, cred, una dintre primele femei emancipate din literatura

  Mai ales de recomandat pentru dudui.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: