Reguli de civilizatie urbana


Zic.” Aia din coltu’ gurii tale e o tigara? Si zici ca esti tanar inca? Ca-ti place sa gonesti printre masini pe unde stii ca e radar? Sa umbli aiurea prin cafenele si magazine si sa ti se para ca lumina din interioare e de o mie de ori mai buna ca aia reala? Ca o realitate alternativa in te arde sa evadezi din cand in cand. Sstt… nu zic la nimeni.”

Urbanul nu e nimic mai mult decat o jungla ordonata. Si fascinanta in toate formele ei. Un colaj de suflete imprastiat in blocuri de sticla sau aruncat pe strazi interminabile.Depinde din ce unghi privesti.

Nu e ca si cum ai putea civiliza ceva numit civilzatie. Dar urbanul are niste reguli nescrise, fara de care nu se poate supravietui.

1. Urbanul iti cere sa traiesti in spiritul lui, ca sa vezi in blocurile de sticla miracole ale lumii moderne, si nu inchisori gri.Iti cere sa faci rezervari in oras, sa stii ruta tramvaielor si sa alergi la semafor.

2. Urbanul nu cunoaste batranete. In oras oricine trece de 50 de ani poarta ori o bereta pe o parte, ori o geanta cu potential de „vintage”. Si vorbeste de ziua de maine ca de o experienta, niciodata o fatalitate.

3. Urbanul e misogin cu provincialii doar la inceput. Dar asta e doar un test pentru a vedea daca-i inglobeaza in masinaria lui de suflete. Pentru ca pana la urma fiecare ajunge sa detina o bereta.

34. Urbanul e „CooL” prin definitie. In oras fiecaruia i se cere sa aiba macar un lucru „pe trend”. Daca nu se intampla asta, atunci asigura-te macar ca imbraci atitudinea potrivita. Daca nici asta nu se intampla atunci ai pierdut. Ce anume, stii doar tu.

5. In lumea urbana „YOU save the day!” TU scrii scenariul si esti regizorul si protagonistul povestii. Nu conteaza cati oameni are orasul asta, lumea e a ta asa ca ai grija cum o dirijezi, ai grija ce sfori tragi. Pana la urma intreaga viata e un teren de joaca mortal.

6. Urbanul se reinventeaza mereu si e intotdeauna flamand de original. Iti cere deci sa fii creativ ca sa te poata promova, sa te ridice pe culmile de pe care sigur o sa te coboare mai apoi. In unele cercuri insa e de ajung sa fii omul potrivit la locul potrivit.

7. Rebeliunea e acceptata doar cand nu se substrage nici uneia dintre regulile de mai sus. Ar fi bine sa ai grija: certain folks have crazy cameras around here.

Tu cum supravietuiesti?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: